11.22.2009

packing olives

先日収穫をしたオリーブ、知り合いのお店の厨房をお借りしつつ、大量に瓶詰めにしました。残りは苛性ソーダをいれて、塩に漬けて。

そして、この間、オリーブ収穫祭と称して、塩漬けオリーブと、瓶詰め時に一緒に絞ったオリーブオイルをいただくことに。
塩漬けのオリーブなんて、もう今まで食べた中で一番おいしかった!
大量のオリーブから、少しだけとれるオイルは、手作業の大変さを感じるとともに、絞りたてのオイルのフレッシュな香りを堪能。そして、オイルとのハーモニーを楽しむべく、カプレーゼやキノコとともにいただきました。
オイル漬けは瓶のまましばしおいて渋みの抜けるのを待って、年末あたりには食べられるかなあ。
We packed olives into hundreds of jars by hand! These are the olives which we picked the other day. We have to wait until the bitterness are removed. so, until end of December?
Other olives had salted with caustic soda, or squeezed oil from.
We had an olive harvest party, and we had salted olives (these are the best olives I've ever eaten!) and fresh virgin oil. We enjoyed the gorgeous and fresh flavor of the oil itself, and a perfect harmony with oils and funghi, tomato and so on!

2 件のコメント:

  1. おいしそう~!!!!食べたいっ!!!
    ワインのお供によさそうだなぁ~。

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  2. yum!
    looks delicious.

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